Decembrové poľovačky v Čankove

Dva víkendy po sebe som mala možnosť zúčastniť sa krásnych poľovačiek v Čankove.

Na prvú som sa rozhodla vziať našu najskúsenejšiu Berry.Mali sme päť pohonov. Pre nás bol najúspešnejší ten tretí, to doslova bažanty „pršali „ z neba. Berry pracovala vo svojom tempe, vytrvalo a s veľkou chuťou . Plemeno labradora zastupovala moja Berry, a Sandrin Faith, Lilly a Apple,a mladý Ever. Krásnu prácu tiež predvádzali psíkovia plemien Weimarský stavač, Maďarský stavač, Nemecký krátkosrstý stavač, pointre..dokopy nás bolo 13 psovodov. Celý deň vládla výborná nálada, disciplína, počasie sa s nami trošku pohrávalo, ale vcelku bolo dobré. Počas pohonov som mala možnosť s Berry pracovať vo všetkých typoch terénov, v kopci, na poli, v rákosí, v krovinách, čo viac som si mohla priať. V druhom a treťom pohone som bola pridelená medzi dvoch rakúskych strelcov, a keďže absolútne nehovorili anglicky a ja po nemecky, zažili sme aj kopec srandy pri dorozumievaní sa. Na záverečnom výrade vládla priam slávnostná atmoféra. Vyzbierali sme cez 800 ks bažantov.Pán hospodár poďakoval za krásnu prácu našim psíkom a nám psovodom, strelcom za disciplínu a ostatným účastníkom za pomoc pri dobrej organizácii a hladkom priebehu celého lovu.

Pre mňa to bola obrovská skúsenosť, a krásny zážitok, ktorý bude vo mne pretrvávať ešte dlho. Tá obrovská vďaka v očiach mojej Berry je neopísateľná.Je to príklad, že aj  psík so zdravotným hendikepom môže popri Vás prežiť krásny a plnohodnotný život. A vy zase s ním, zažijete nádherné chvíle, počas ktorých sa medzi Vami vytvára silné puto.

     Veľmi pekne ďakujem mojej priateľke Sandre Dudovej, že mi dala príležitosť zúčastniť sa tak krásnej poľovačky, jej ocinovi za vyhotovenie krásnych  fotiek a všetkých zúčastneným, za príjemný deň.

Na druhú poľovačku som plánovala vziať Oliho aj Fíbínku, no žiaľ Fíbí si deň predtým nešťastne rozrezala labku a tak ostala doma. Olino cestoval teda sám, všetko bolo pre neho nové, bola to jeho prvá poľovačka. Po začiatočných neistých dohľadávkach sa trošku osmelil a pekne začal prinášať. Tentokrát sme nepracovali v pohonoch ale sme si celú poľovačku pekne odchodili. Olino potrebuje nabrať skúsenosti, ale vzhľadom na jeho jemnú priam nežnú povahu si počínal veľmi dobre a statočne. Prežili sme zase veľmi príjemný deň a verím, že sa nám ešte túto sezónu podarí precvičiť na ostro v revíre aj Fíbínku.

Lovu zdar !!!

Slovenská verzia   English version

Všetky uvedené fotografie a texty podliehajú autorským právam. Ich ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom autora, teda našej chovnej stanice!


© 2010 - 2013, creative solution