Potomstvo Globetrotter Lab´s Valley

Veľmi ma potešil emial od mojej priateľky -anglickej chovateľky Sharon Rogers,  / Woodmist kennel/ ktorý dostala od organizácie Medical detection dogs. 

Sharon minulý rok odchovala vrh šteniatok zo spojenia Globetrotter Lab´s Valley at Brigburn x  Woodmist Mimosa . Dvaja psíkovia Jake a Jackson odišli do organizácie Medical detection dogs.

Táto organizácia trénuje psov aby podporila  ľudí so životohrozujúcimi stavmi. Pomocou ich úžasného čuchu je možné psy vycvičiť, aby dokázali identifikovať nepatrné zmeny zápachu emitované pred mimoriadnou situáciou. Obaja psíkovia Jake a Jackson prešli v prvom roku socializačným výcvikom a teraz už bude nasledovať cielený tréning tak, aby vedeli v budúcnosti svojím majiteľom zachraňovať životy. V tejto organizácii je v príprave ešte pár mladých potomkov po Globetrotter Lab´s Valley at Brigburn, ktorí boli odchovaní aj  v iných anglických chov staniciach Brigburn, Abbeystead atd..

Mňa v tejto chvíli teší fakt, že som aj ja svojou troškou chovateľskej práce prispela k tomu,  že tie nádejné psy budú mať krásne poslanie - pomáhať hendikepovaným ľuďom a robiť ich život krajším a spokojnejším. 

autorom fotiek je organizácia Medical detection dogs

 

 

Slovenská verzia   English version

Všetky uvedené fotografie a texty podliehajú autorským právam. Ich ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom autora, teda našej chovnej stanice!


© 2010 - 2013, creative solution