Genius Lab´s Valley ďalší vodiaci pes z našej chovateľskej stanice

Génius je už v poradí 3. vodiaci psík z našej chovateľskej stanice. Po absolvovaní prísnych zdravotných vyšetrení kĺbov, očí a srdiečka a následne povahových testov a dlhých mesiacov tréningu nasledovala záverečná skúška v doprave už so svojím budúcim majiteľom. Viac o Geniusovi si môžete prečítať v angličtine na stránke https://www.barathegyisegitokutya.hu/two-black-labradors-recieved-an-a-in-their-exam

z vrhu  " G " je už vodiacim psom aj jeho brat Graphit Labs Valley, ktorý žije so svojim slabozrakým majiteľom v maďarsom Pecsi.

Som nesmierne hrdá a šťastná, že sa mi v jednom vrhu podarilo odchovať toľko výborných psov, ktorí budú nasledujúce roky plniť svoje pracovné poslanie. Z tohoto vrhu nás krásne reprezentuje aj Globetrotter Lab´s Valley žijúci v Anglicku, ktorý je nielen výstavne úspešný ale už za krátku dobu sa stal otcom zdravých potomkov, ktoré boli vybrané pre výcvik  v asociácii " Medical detection dog" a zaradené do výcviku na detekciu covid vírusu, na detekciu blížiaceho sa záchvatu majiteľa, glykemických výkyvov diabetických pacientov. V neposlednom rade musím spomenúť jedinú fenku z vrhu G, našu Google me Winnie, ktorá ostala u nás doma, ktorá si už vyskúšala prácu v centre detí trpiace autizmom v Košiciach, no taktiež miluje svoje poslanie ako poľovný pes v revíri.

Slovenská verzia   English version

Všetky uvedené fotografie a texty podliehajú autorským právam. Ich ďalšie šírenie, kopírovanie alebo iné použitie je možné len s písomným súhlasom autora, teda našej chovnej stanice!


© 2010 - 2013, creative solution